Finzo požička – skúsenosti, recenzie

finzo-pozicka

Finzo pôžička ako jedna z mála ponúka pôžičky typu P2P (peer to peer), čo v preklade znamená od ľudí pre ľudí. V praxi to znamená, že Finzo spája investorov so žiadateľmi, teda tými, kto ponúkajú financie a tými, ktorí o financie žiadajú. Ako sa dostať k Finzo pôžičke? Aké sú jej výhody či nevýhody?

Finzo OU je internetová spoločnosť, ktorá vznikla v Pobaltí, konkrétne v Estónsku. Ide o nebankovú spoločnosť, ktorá ponúka svoje služby od roku 2011 a jej obľúbenosť stále rastie prevažne v strednej Európe. Služby tejto nebankovej spoločnosti využíva k dnešnému dňu až 38 krajín.

Finzo – pôžička od ľudí pre ľudí

Nebanková spoločnosť Finzo ponúka unikátny model požičiavania, podobný Maják pôžičke ktorý zahŕňa tzv. P2P pôžičky. Tieto pôžičky sú poskytované od jednotlivcov pre jednotlivcov a Finzo má za úlohu sprostredkovávať ich medzi žiadateľmi, ktorí potrebujú peniaze, a súkromnými investormi, ktorí ich poskytujú.

Ide o online pôžičky nonstop a nie je potrebné osobné stretnutie, pretože spoločnosť nemá pobočky

Výhody Finzo pôžičky

Finzo pôžičky spájajú moderné technológie a tradičné požičiavanie si prostriedkov. Pôžičku je možné vybaviť si z pohodlia domova bez akéhokoľvek osobného stretnutia. Medzi hlavné výhody Finzo pôžičky patrí:

  • pôžička do výšky 1 000 €
  • kolektívne pôžičiavanie bez banky
  • vybavenie kompletne online
  • 4 úrovne úverového hodnotenia
  • rýchle vyhodnotenie žiadosti
  • nastavenie vlastných podmienok
  • Finzo zabezpečí celú súvisiacu administratívu

Spoločnosť Finzo taktiež ponúka voľnosť pri výbere výšky požičky a doby splácania, čo určite využije nejeden klient. Ďalšou výhodou je fakt, že pôžičku dokáže klient získať na čokoľvek – cestovanie, rekonštrukciu, kúpu auta atď.

Nevýhody Finzo pôžičky

Finzo pôžička sa však neodporúča pre každého. Preto je potrebné pozrieť sa aj na možné nevýhody, ktoré Finzo pôžičky prinášajú:

  • vyššie zmluvné poplatky a úrokové sadzby
  • krátka doba splatnosti (maximálne 2 roky)
  • pôžička sa dá vybaviť len cez internet, a to cez web stránku finzo.sk
  • spoločnosť prihliada na bonitu žiadateľa
  • bez dokladovania príjmu to nepôjde

Ak teda žiadateľ nespĺňa tieto body, je viac než pravdepodobné, že žiadosť o pôžičku bude zamietnutá.

Ako získať Finzo pôžičku?

Spoločnosť Finzo nemá pobočky, ktoré by mohol klient navštíviť a vybaviť pôžičku tam. Pôžičku si však klient môže zriadiť jednoducho a rýchlo online cez internet.

Čo musí spĺňať žiadateľ o Finzo pôžičku?

  • trvalý pobyt na území SR
  • v deň podania žiadosti vek minimálne 18 rokov
  • trvalý a dokladovateľný príjem

Pre registráciu na portáli finzo.sk je potrebné vyplniť osobné údaje a nastaviť parametre pôžičky. Po dokončení procesu trvajúceho pár minút môže byť požiadanie o pôžičku od Finzo realizované online z pohodlia domova.

Po prihlásení na stránku spoločnosti – finzo.sk si klient môže vybrať parametre pôžičky také aké mu vyhovujú. Spoločnosť ponúka dva typy pôžičiek – dlhodobé a krátkodobé. Dlhodobé pôžičky majú splatnosť od 6 až 24 mesiacov. Tie krátkodobé sa pohybujú od splatnosti do 30 dní až po 90 dní.

Finzo.sk prihlásenie

Ako prebieha prihlásenie na web finzo.sk? Prvý krok je jasný. Človek sa musí zaregistrovať na portáli finzo.sk. Pri registrácii stačí vyplniť jednoduchý online formulár, kde uvedie základné osobné a kontaktné údaje.

Pracovníci Finzo môžu požiadať o doplňujúce doklady pre overenie bankového účtu. Aktivácia prebehne až po súhlase s podmienkami používania.

Na čo všetko treba prihliadať pri žiadaní pôžičky cez Finzo?

Pri žiadaní o Finzo pôžičku treba brať do úvahy podmienky, ktoré je potrebné splniť, aby bolo klientovi vyhovené a jeho pôžička dostala zelenú.

  • spoločnosť prihliada na bonitu klienta
  • možnosť žiadania o pôžičku len od dovŕšenia 18 rokov
  • je potrebné preukázať totožnosť občianským preukazom/pasom
  • spôsobilosť na právne úkony
  • potreba doloženia príjmu

Je potrebné dodať, že spoločnosť taktiež prihlida na overenie údajov v uričtých úverových registrov napr. CreditCheck. Niekedy sa môže stať, že spoločnosť bude vyžadovať od klienta výpis z bankového účtu.

Finzo pôžička

P2P pôžičky sú odlišné od iných nebankových pôžičiek, pretože sú poskytované jednotlivcami s voľnými financiami. V tomto prípade investori kolektívne požičiavajú peniaze žiadateľom o pôžičku.

Medzi parametre Finzo pôžičky patrí:

  • možnosť požičať si od 50 € do 1 000 €
  • doba splácania od 3 mesiacov do 5 rokov v závislosti na type a výške pôžičky
  • RPMN od 11 % do 50 %
  • potreba dokladovať príjem
  • bezúčelová pôžička

Pretože Finzo nie je poskytovateľom pôžičiek, ale sprostredkovateľom, účtuje poplatky za sprostredkovanie a finančné služby. Tieto poplatky sa vzťahujú k žiadateľovi aj poskytovateľovi pôžičky.

Najčastejšie poplatky sú:

  • poplatok za zmluvu pre krátkodobý úver: 0 €
  • poplatok za zmluvu pre dlhodobý úver: 2 % zo sumy úveru, ale nie menej ako 5 €
  • provízia: 30 % z celkového úroku za úver
  • platby do záručného fondu: 5 % zo sumy úveru

Každá žiadosť o pôžičku je jedinečná. Výsledná ponuka je preto veľmi osobná. Preto nie je možné uviesť konkrétne sumy a žiadna internetová recenzia na Finzo pôžičku to nevie dosiahnuť.

Finzo – pôžička 100 €

Na otázku, kto mi požičia 100 eur, už v dnešnej dobre netreba dlho hľadať odpoveď. Spoločnosť Finzo ponúka aj mini pôžičky vo výške 100 € na krátku dobu splácania – najčastejšie na 3 mesiace. Pri takýchto krátkodobých pôžičkách treba počítať s vyššou RPMN, ktorá môže dosahovať až 21 %.

Pôžičky na 100 € sa zvyčajne používajú na pokrytie nečakaných výdavkov alebo na preklenutie obdobia pred výplatou.

Finzo pôžička na 3 mesiace

Krátkodobé Finzo pôžičky ponúka spoločnosť na dobu splácania 3 alebo 6 mesiacov. Pôžičky na 3 mesiace si možno požičať v hodnote od 50 € do 300 €.

Získanie pôžičky od Finzo bez dokladovania príjmu závisí od hodnotenia klienta pomocou údajov z úverového registra EOS KSI a CreditCheck a je obmedzené určitou výškou.

Krátkodobé pôžičky sa stali populárnym riešením pre ľudí s potrebou rýchleho prístupu k hotovosti, nakoľko sú rýchle a umožňujú získať peniaze v prípade nepredvídaných výdavkov. Výhodou online pôžičiek je rýchle a jednoduché vybavenie, ktoré zvyčajne trvá len pár minút a schválené peniaze sú ihneď k dispozícii na účte.

Ako funguje úverové hodnotenie spoločnosti Finzo?

Sprostredkovateľ musí pre investorov zabezpečiť dôveryhodné hodnotenia žiadateľa o pôžičke, ktoré sú založené na jeho platobnej disciplíne a bonite.

Tak ako pri klasických pôžičkách z bánk alebo nebankových spoločností, pri tvorbe úverového hodnotenia zohrávajú dôležitú úlohu viaceré faktory. Do úvahy pripadajú faktory ako zamestnanie, rodinný stav, priemerný mesačný príjem, vlastníctvo nehnuteľnosti a iné finančné záväzky.

Finzo delí úverové hodnotenia do 4 základných úrovní:

  1. hodnotenie 601 – 700 je minimum – ak má človek menej ako 601, tak úver nezíska
  2. nový žiadateľ získava najčastejšie hodnotenie 701 – 800
  3. hodnotenie 801 – 900 získa pri poskytnutí doplňujúcich informácií
  4. najlepšie možné je 901 – 1 000, pričom rozhoduje plat a zamestnanie

Skúsenosti ľudí so spoločnosťou Finzo hovoria, že čím vyššie hodnotenie človek má, tým výhodnejšie podmienky pôžičky môže dostať.

Finzo – kontakt

Ak niekto hľadá kontakt na spoločnosť Finzo, nižšie je uvedené jej sídlo, telefonický a emailový kontakt na túto spoločnosť.

  • názov spoločnosti: Finzo OU
  • web: https://finzo.sk/sk/
  • telefón: 0903 960 069
  • e-mail: info@finzo.sk
  • adresa: Posti 30, Haapsalu 90504, Estónsko

Tieto kontakty na Finzo umožnia rýchlu komunikáciu so spoločnosťou ohľadom dostupných pôžičiek či iných záležitostí týkajácich sa tejto spoločnosti.

Finzo – recenzie a skúsenosti

Finzo je nový spôsob požičiavania peňazí, ktorý u nás zatiaľ nie je veľmi známy. Pre jeho využívanie je potrebné zistiť viac o systéme a zoznámiť sa s ním. Vzhľadom na podmienky pre požičiavanie cez Finzo, je investícia času a energie mimoriadne výhodná.

Ľudia, ktorí si požičali od Finzo, súhlasia, že proces je rýchly a jednoduchý.

Klienti považujú možnosť vybrať si vlastné parametre pôžičky za veľké plus. S tým súvisí aj ďalšia výhoda, ktorou je veľká ponuka krátkodobých pôžičiek.

Finzo OU je spoľahlivá firma, ktorá ponúka takzvané pôžičky od ľudí pre ľudí (peer to peer). Tento spôsob požičiavania si má pred sebou veľkú budúcnosť. Ide zatiaľ o rozrastarujúcu sa, no za to spoľahlivú spoločnosť.

Investori sú opatrní a neradi požičiavajú novým žiadateľom veľké sumy za výhodné úroky pri prvej pôžičke. Keď však žiadateľ získa dobré ohodnotenie bonity, môže cez Finzo získať finančné prostriedky za najvýhodnejších podmienok na trhu.