Slovenská požičovňa – produkty, recenzie, skúsenosti

slovenska-pozicovna

Slovenská požičovňa začala svoju činnosť na slovenskom trhu v roku 1995. V roku 2005 sa stala súčasťou spoločnosti Consumer Finance Holding, a.s., ktorá je členom bankovej skupiny VÚB – Intesa Sanpaolo. Slovenská Požičovňa však dňa 31. 12. 2005 ukončila predaj online spotrebných úverov.

Od roku 2005 prešla Slovenská požičovňa pod akciovú spoločnosť Consumer Finance Holding, a.s. Aké produkty táto spoločnosť ponúka, aké sú recenzie a skúsenosti ľudí so Slovenskou požičovňou?

Slovenská požičovňa

Začiatok spoločnosti Slovenská požičovňa siaha až do roku 1995. Táto spoločnosť sa zaoberala, ako to už vyplýva zo samotného názvu, poskytovaním nebankových pôžičiek. Ako základný cieľ si stanovila Slovenská požičovňa zjednodušenie celého procesu získania pôžičiek.

Slovenská požičovňa je od roku 2005 súčasťou akciovej spoločnosti Consumer Finance Holding, a.s., ktorá patrí pod skupinu VÚB – Intesa Sanpaolo. Pod Consumer Finance Holding patria aj značky ako Quatro a Triangel, pričom mnohé z týchto značiek pôvodne (spolu)založil bývalý slovenský prezident Andrej Kiska.

Ako získať pôžičku od Slovenskej požičovne?

Pre získanie pôžičky od Slovenskej požičovni musí žiadateľ spĺňať nasledujúce podmienky:

  • byť občanom SR, prípadne mať trvalý pobyt a korešpondenčnú adresu na území SR
  • vek od 21 do 68 rokov
  • doklad o trvalom príjme (zamestnanec, dôchodca, SZČO)

Z týchto podmienok jasne vidieť, že táto pôžička nie je vhodná pre nezamestnaných, keďže bez dokladovania príjmu sa človek nezaobíde. V Slovenskej požičovni však majú otvorené dvere dôchodcovia, ale aj živnostníci (SZČO), ktorí ale taktiež musia doložiť výšku svojho príjmu.

Taktiež možno rátať s tým, že nejde o pôžičky bez registra, teda ak sa niekto nachádza v registri dlžníkov, tak sa s veľkou pravdepodobnosťou k pôžičke nedostane.

Aké produkty ponúka spoločnosť Slovenská požičovňa?

Slovenská požičovňa poskytuje viacero typov pôžičiek, ktoré sa líšia rôznymi parametrami a sú určené na rôzne situácie a účely. V produktovom portfóliu Slovenskej požičovne možno nájsť nasledujúce typy pôžičiek:

  • najľahšia pôžička
  • nákupná pôžička
  • refinančná pôžička
  • pôžička na bývanie
  • hypopôžička na čokoľvek
  • hypopôžička na kúpu nehnuteľnosti

Aké výhody prinášajú jednotlivé typy pôžičiek od Slovenskej požičovne, sa možno dočítať v nasledujúcich odstavcoch.

1. Najľahšia pôžička

Slovenská požičovňa sa radí k nebankovým spoločnostiam, ktorá pôsobí na trhu už vyše dvadsať rokov. Špecializuje sa na rýchle a bezstarostné pôžičky s malým množstvom dokladovania. Jej dlhoročné pôsobenia na trhu zaručuje spoľahlivosť a kvalitu poskytovaných služieb.

Najľahšia pôžička je vhodná aj pre podnikateľov a dôchodcov do veku 68 rokov. V prípade potreby je možné splátku odložiť či pôžičku naopak predčasne splatiť.

Základné parametre Najľahšej pôžičky sú nasledovné:

  • pôžička od 600 € do 5 000 €
  • mesačná splátka od 16 €
  • doba splatnosti od 1 do 5 rokov
  • bezúčelová pôžička
  • možnosť predčasného splatenia pôžičky
  • možnosť požiadať o odloženie splátky

Ak chce niekto požiadať o túto pôžičku, tak jednoducho vyplní online formulár. Peniaze po schválení dostane do 24 hodín na účet.

2. Nákupná pôžička

Nákupná pôžička je poskytovaná na zaplatenie nákupov, pričom poskytuje jednoznačnú výhodu v podobe vrátenia 5 % z ceny nákupu ihneď, ako človek zaplatí nákup prostredníctvom tejto pôžičky od Slovenskej požičovne. Zaplatenie nákupu sa zdokladuje prostredníctvom údajov z pokladničných dokladov. Možno takto získať až 250 €.

Táto pôžička je teda obzvlášť výhodná, keďže človek môže získať späť značnú sumu, ktorú môže použiť na dodatočné nákupy.

3. Refinančná pôžička

Slovenská požičovňa poskytuje aj refinancovanie úverov do výšky 20 000 €. Ak chce človek ušetriť na svojich súčasných pôžičkách, mal by využiť Refinančnú pôžičku od Slovenskej požičovne. Aké sú jej hlavné výhody?

  • pôžička do 20 000 €
  • odložená prvá splátka
  • možno si požičať viac, ako je potrebné refinancovať

Táto pôžička slúži na získanie výhodnejšieho úroku, ako má človek pri súčasnej pôžičke, prípadne na konsolidovanie viacerých pôžičiek do jednej, samozrejme za výhodnejších úrokov. Zároveň existuje možnosť požičať peniaze navyše, ktoré sú poskytnuté ako bezúčelový úver.

Slovenská požičovňa – kontakt

Ak človek hľadá kontakt na Slovenskú požičovňu, nižšie je uvedené jej sídlo, telefonický a emailový kontakt na túto spoločnosť.

Sídlo
Korešpondenčná adresa:
Consumer Finance Holding, a.s.
divízia Slovenská požičovňa
Ulica 29. augusta 3
058 01 Poprad

Infolinka
0850 111 112

Email
info@slovenska-pozicovna.sk

Tieto kontakty na Slovenskú požičovňu umožnia rýchlu komunikáciu so spoločnosťou ohľadom dostupných pôžičiek či iných záležitostí týkajácich sa tejto nebankovej spoločnosti.

Slovenská požičovňa – recenzie a skúsenosti

Skúsenosti so Slovenskou požičovňou sú veľmi pozitívne, čo si možno nezávislé overiť na rôznych internetových portáloch a diskusiách. Samozrejme, nájdu sa aj negatívne skúsenosti, ako pri každej spoločnosti, ale jednoznačne sú v prevahe pozitívne skúsenosti s touto spoločnosťou, ktorá poskytuje nebankové pôžičky.

Pozitívne skúsenosti a referencie pramenia aj z toho, že za Slovenskou požičovňou je silná skupina, ktorá dohliada na veľmi vysokú kvalitu poskytovaných služieb.

Požičanie peňazí je najvýhodnejšie v bankách

Banková pôžička predstavuje jednu z najvýhodnejších foriem pôžičiek na trhu. Tieto pôžičky majú nízke úrokové sadzby a poskytujú ich seriózne inštitúcie. Bankové pôžičky sú najmenej rizikové. Na druhú stranu je ich schválenie možné len bonitným žiadateľom s príjmom a bez záznamov v registroch dlžníkov. 

Požičanie peňazí, či už od banky, alebo nebankovej spoločnosti treba vždy dobre zvážiť. Na misku váh si treba dať aj výhody či nevýhody takejto formy požičania rýchlych peňazí.

Bonita žiadateľa je u bankových pôžičiek na prvom mieste. Než banka poskytne žiadateľovi pôžičku, preverí si jeho príjmy a záznamy v registroch dlžníkov. Dôležitá je aj schopnosť žiadateľa pôžičku splácať. Vďaka dôkladnému preverenie potom banka môže ponúknuť výhodnejšie pôžičku než nebankové spoločnosti.

Šanca na získanie bankovej pôžičky je však menšia než na získanie pôžičky nebankovej, ktorá má menšie nároky na bonitu.

Ktorá banka je najlepšia na Slovensku?

Osobný účet v banke je neodmysliteľnou súčasťou každodenného života. Na účet chodí výplata, odchádzajú z neho trvalé príkazy a inkasá za energie, internet, sporenia a iné pravidelné platby, kartou k účtu ľudia platia v obchodoch atď. Odpoveď na otázku, ktorá banka je najlepšia na Slovensku, však nie je taká jednoduchá.

Spoločnosť Scott & Rose analyzovala bežné účty bánk na slovenskom trhu. Rozhodujúcim parametrom boli nízke náklady na vedenie účtu, transakcie a služby, ďalej technologická ponuka banky vrátane pokrytia bankomatmi a pobočkami.

Rebríček osobných bankových účtov v SR:

  1. Fio banka
  2. Tatra banka
  3. UniCredit Bank

Z porovnaní vyplýva, že medzi najvýhodnejšie bežné účty na slovenskom trhu patrí bežný účet od Fio banky, Tatra banky a UniCredit Bank. Každý z týchto účtov môže osloviť svojich klientov.

Zatiaľ čo účet od Fio banky je nízkonákladový a väčšina poplatkov je zdarma, obdobne nákladovo výhodný účet ponúka aj UniCredit Bank, ktorá však disponuje väčšou obchodnou sieťou. U Tatra banky víťazí predovšetkým technológia a digitalizácia.

Najlepšia banka na Slovensku – Fio banka

Prvé miesto najlepšej banky na Slovensku patrí nízkonákladovému bežnému osobnému účtu od Fio banky, ktorá má mesačné vedenie účtu, ako aj celkové ročné náklady zadarmo, a to pri modelovom správaní. Banka síce nedisponuje vlastnou bankomatovou sieťou, ale ponúka výbery vo všetkých domácich i zahraničných bankomatoch zdarma, pričom platobná karta musí byť od spoločnosti Visa.

S kartou MasterCard sú mesačne zdarma iba dva výbery, ďalšie sú spoplatnené jedným eurom. Banka ponúka štandardnú mobilnú aplikáciu s možnosťou platieb v obchodoch prostredníctvom Google Pay alebo Apple Pay. Nevýhodou platobného styku je absencia okamžitých platieb. Ale ak niekto hľadá skutočne nízkonákladový účet, tak u Fio banky je na správnej adrese.

Účet pre modrú planétu – Tatra banka

Na druhom mieste v rebríčku osobných bankových účtov sa umiestnil Účet pre modrú planétu od Tatrabanky, ktorý nevychádza podľa modelového klienta ako najlacnejší. Ak si však napríklad niekto založí účet online, má vedenie účtu na 12 mesiacov zadarmo.

Poplatky za vedenie potom klient môže znížiť pri splnení ďalších podmienok. Tatra Banka ale klientom ponúka najlepšie mobilné bankovníctvo s najväčším počtom funkcionalít na trhu. Veľkou výhodou účtu je ponuka okamžitých platieb. Ak teda klient vyžaduje technologický účet a k tomu ešte zázemie pobočkovej siete s dostatočným počtom bankomatov, je práve pre neho Tatra Banka správnou voľbou.

Účet START – UniCredit Bank

Na tretie miesto sa prebojoval Účet START od UniCredit Bank, ktorý opäť klientom ponúka nízke náklady na vedenie účtu. Klienti si ale musia dať pozor na výbery z cudzích bankomatov, ktoré sú zadarmo len pre výbery väčšie ako 80 €, inak výber stojí 2 €.

Ak niekto hľadá napríklad technologickú špičku v mobilnom bankovníctve, u tejto banky ju nenájde. Mobilná aplikácia však klientovi ponúka rýchlu klientsku dostupnosť, tzn. väčšinu dôležitých a opakovane používaných funkcionalít klient získa za minimum klikov alebo času.

Napríklad zablokovanie platobnej karty klient uskutoční iba na dva prekliky, priemer u ostatných aplikácií sú tri prekliky, ale napríklad u mBank sa k tejto funkcionalite dopracuje až na päť klikov.

mKonto – mBank

Za priečkou víťazov zostalo mKonto od mBank, ktoré klientom ponúka nízke náklady a tiež štandardnú ponuku mobilného bankovníctva. Ak však človek potrebuje pravidelne využívať možnosti vkladu na účet, tak túto možnosť klientovi banka štandardne neponúka.

Banka nedisponuje vlastnou bankomatovou sieťou, ale výbery z bankomatov sú zdarma, a to aj v zahraničí, pod podmienkou výberu nad 70 €, inak klient zaplatí 1,30 €. Čo sa týka mobilnej aplikácie, tá vychádza podľa hodnotených parametrov ako mierne nadpriemerná.